Daniel Craig är klar för sin femte film som James Bond. Foto: TT

Daniel Craig bekräftar: Jag spelar Bond igen

Publicerad

Blir det Idris Elba, Aidan Turner, Michael Fassbender eller för första gången en kvinna? Nej. Efter två år av spekulationer bekräftar Daniel Craig att han åter igen kommer att axla James Bond-kostymen i nästa film om agent 007.

För två år sedan meddelade Daniel Craig att han gjort sin sista Bond-film, efter att ha spelat den hemliga agenten i fyra filmer sedan 2006: Casino Royale, Quantum of Solace, Skyfall och Spectre.

Sedan dess har det spekulerats om vem som kommer axla manteln: Idris Elba, Tom Hardy och Jack Huston har alla lyfts fram som sannolika kandidater – samtidigt som det diskuterats om en kvinna i huvudrollen skulle kunna bli en nystart för den 24 filmer långa sviten.

LÄS MER: De gör Sveriges första James Bond-podd

Sista gången som Bond – eller?

Men i tisdagens avsnitt av talkshowen ”Stephen Colbert’s The Late Show” bekräftade Daniel Craig att han ändrat sig – och gör huvudrollen även i nästa Bond-film, rapporterar The Guardian.

– Jag har varit rätt undvikande kring den här frågan. Jag har gjort intervjuer hela dagen och alla frågar mig samma sak. Men jag kände att om jag skulle berätta sanningen om det här så vill jag berätta det för dig, sa Daniel Craig till Stephen Colbert i programmet.

LÄS MER: Han är Landskronas egen James Bond

När Colbert då frågade Craig om han kommer återvända i rollen som James Bond blev svaret ”Ja”. Det blir sannolikt den sista gången han gör rollen, enligt Craig.

– Jag tror det blir sista gången. Jag vill bara sluta med flaggan i topp och kan inte bärga mig för att göra just det, sa Daniel Craig i ”The Late Show”.

Den nya Bond-filmen kommer att ha premiär 2019.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.