Danny Boyle (t v) ska regissera Daniel Craig i hans sista film som rollfiguren James Bond. Foto: TT

Danny Boyle regisserar nästa Bond-film

Uppdaterad
Publicerad

Den Oscarsvinnande regissören Danny Boyle ska skriva och regissera nästa Bond-film, som blir den tjugofemte i serien, skriver The Independent.

– Vi arbetar med manus just nu, säger Boyle till Independent.

Stjärnregissören kommer att skriva manus till filmen tillsammans med John Hodge, som han tidigare skrivit manusen till Trainspotting, T2 och The beach med – och säger att intrigen i den nya Bond-filmen kretsar kring en ”fantastisk idé”.

Den brittiske regissören Danny Boyle, som fick sitt genombrott med filmen Dödsleken 1994, tilldelades en Oscar för Slumdog millionaire 2008 och har även regisserat 127 timmar och 28 dagar senare.

Vad gäller huvudrollsinnehavaren Daniel Craig har han tidigare sagt att det nu blir sista sista gången han spelar den ikoniske brittiske agenten – vilket lett till spekulationer kring vem som därefter kommer att axla Bonds mantel. Namn som nämnts i den brittiska pressen är Michael Fassbender, Idris Elba och Tom Hiddleston.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.