Regissören Oliver Hirschbiegel vid premiären av ”Diana”. Foto: Joel Ryan/AP/TT.

Diana-filmens regissör ”förkrossad” över mottagandet

Uppdaterad
Publicerad

Filmen ”Diana” med Naomi Watts i titelrollen möttes av riktigt dåliga recensioner vid premiären i Storbritannien.

Tidningen The Guardian kallade filmen för en ”kvällstidningsfantasi” och The Telegraph har rubriken ”A special class of awful” (ungefär: i en egen klass av uselhet).

Regissören Oliver Hirschbiegel konstaterar att recensionerna verkligen var förkrossande, men att en films mottagande inte är något som man som filmskapare funderar på under arbetsprocessen.

Filmen om Diana

– På alla andra platser där den haft premiär – Polen, Tjeckien, Turkiet och Slovakien – har den varit väldigt stark, säger Oliver Hirschbiegel till BBC.

Och anledningen till att britterna inte strömmat till biosalongerna är, menar Hirschbiegel, att de ännu inte bearbetat traumat kring Dianas död.

Sahlin: Inspiration från ”Hänt i veckan”

Kulturnyheternas filmkritiker Fredrik Sahlin skriver i sin recension att filmmakarna tycks ha hämtat inspirationen från ”Hänt i veckan”.

Filmen har sålts till ett 40-tal länder.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Filmen om Diana

Mer i ämnet