Huvudkaraktärerna i Disney channels serie Andy Mack. Foto: Disney channel

Disney channel introducerar sin första homosexuella karaktär

Uppdaterad
Publicerad

I säsong två av ungdomsprogrammet Andi Mack kommer en av karaktärerna inse att han är kär i sin kompis av samma kön. Det är första gången som en homosexuell karaktär skildras av barnkanalen Disney Channel, skriver BBC.

Huvudpersonen Andi och hennes bästa vän Cyrus, spelad av Joshua Rush, inser i tv-serien att de är kära i samma kille. Tittaren kommer få följa karaktären när han lär känna sig själv och kommer ut inför sina kompisar, skriver BBC.

Enligt Disney har de rådfrågat USA:s största LGBTQ-organisation, PFLAG, för att säkerställa att historien berättas på ett respektfullt sätt.

”Att komma ut kräver ärlig självreflektion, en stor portion mod och minst en person man litar på.”, säger regissören Jaime Grant enligt BBC.

Tidigare i år bröt Disney ny mark med sin första samkönade flirt i filmen Skönheten och odjuret, och nu följer alltså barnprogramsgrenen av företaget efter.

Skådespelaren Joshua Rush säger sig vara stolt över att få gestalta Cyrus ”banbrytande historia”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.