Alden Ehrenreich som Han Solo i ”Solo: A Star Wars Story”. Foto: TT

Efter Han Solo-floppen: Disney stoppar alla Star Wars-spinoffs

Uppdaterad
Publicerad

Efter en i Star Wars-sammanhang svag öppningshelg för det senaste äventyret i rymdsagan – Han Solo: A Star Wars story – stoppar Disney nu alla planer på fler spinoffs tills vidare.

Han Solo-filmen går fortfarande på bio, men det lär dröja innan det kommer fler spinoffs i galaxen långt, långt borta. Det svala intresset från såväl publik som kritiker för Han Solo-filmen gör nu att Disney lägger sidoprojekten på is tills vidare, och istället satsar på den ”officiella” trilogin (samt naturligtvis den trilogi som kommer därefter). Det rapporterar amerikanska Collider.

Han Solo-filmen har i skrivande stund dragit in närmare tre miljarder svenska kronor, en blockbuster-succé för de flesta filmer. Men betydligt svagare än normalt för en Star Wars-film. Bakslaget för Disney innebär att de beryktade filmerna om Obi-Wan Kenobi och prisjägaren Boba Fett skjuts på framtiden, om de alls blir verklighet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.