Rania Youssef på röda mattan för Kairos filmfestival i klänningen som kan komma att kosta henne friheten. Foto: Suhail Saleh/TT

Egyptisk skådespelare stäms för avslöjande klänning

Uppdaterad
Publicerad

Den egyptiska skådespelaren Rania Youssef ställs inför rätta för att hon har burit en allt för avslöjande klänning, skriver Time.

Det var under avslutningscermonin för Kairos filmfestival i november som skådespelaren Rania Youssef bar den omtalade klänningen som visade hennes ben.

Bilder och klipp på henne från tillställningen fick snabbt stor spridning på social media. En grupp advokater har nu stämt henne för ”publik sedeslöshet”, vilket är ett brott som kan ge upp till fem års fängelse.

Rania Youssef har bett om ursäkt på både Facebook och Twitter, och skriver att hon inte insåg att klänningen skulle väcka så mycket ilska som den gjorde.

Rättegången är planerad till den 12 januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.