Veckans filmrecensioner i kortformat

Uppdaterad
Publicerad

Camorrans barn är en hänsynslös våldskildring om maffian i Neapel, Cyrano och jag ett franskt lustspel och Western stars en musikfilm av Bruce Springsteen – med Bossen i huvudrollen förstås.

Kulturnyheternas filmkritiker Kristoffer Viita har sett Camorrans barn, en dramatisering av Gomorra-författaren Roberto Savianos roman om ett gäng brutala ungdomar i Neapel-maffians tjänst. Läs hela recensionen här.

Cyrano och jag är en fransk komedi, om Cyrano de Bergeracs skapare, lånar friskt från Shakespeare in love. Ganska menlöst men underhållande, som en tripp genom ett besjälat Madame Tussauds, menar Kulturnyheternas filmkritiker Fredrik Sahlin. Läs hela recensionen här.

Sahlin har också sett Bruce Springsteens Western stars. En slags filmversion och konsertfilm av hans senaste platta. Läs hela recensionen här. 

Mer om veckans filmrecensioner i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.