Skådespelarna Robert Redford och Demi Moore spelade huvudrollerna i Ett oanständigt förslag från 1993 Foto: TT

”Ett oanständigt förslag” ska nyfilmatiseras

Uppdaterad
Publicerad

Den erotiska thrillern Ett oanständigt förslag, med bland andra Robert Redford och Demi Moore, ska dammas av och ska göras om på nytt.

Ett oanständigt förslag kom 1993 och handlar om en rik affärsman som träffar ett gift par och erbjuder sig att betala en miljon dollar om han får ligga med frun.

Filmen som förvisso gick någorlunda bra kommersiellt blev inte direkt prisad av kritikerna: På Razziegalan, som prisar årets sämsta filmer, plockade den hem statyetter för bland annat sämsta film, manus och Woody Harrelsons roll utsågs till sämsta biroll.

Och nu ska en ny version av filmen bli till, skriver The Guardian.

Kritiserades efter premiären

Hur filmens rätt otidsenliga tema kan tänkas nyfilmatiseras till ett sammanhang präglat av #metoo och inte minst amerikanska timesup-rörelsen står ännu oklart, samtidigt som den med rätt bearbetning med sitt tema kanske kan skina ljus på ojämlika maktstrukturer och sexuella övergrepp.

Vid tidpunkten för originalfilmens premiär kritiserades den skarpt på grund av sin kvinnoskildring där kvinnan snarast reducerats till objekt eller vara som säljs eller delas mellan män som pris.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.