Foto: Tempo/SVT

Extrainsatt visning med avvisad filmare

Uppdaterad
Publicerad

Tempo dokumentärfilmfestival anordnar en specialvisning med iranske Roozbeh Janghorbans film ”Holy Brainwashing”.

Kulturnyheterna har vid flera tillfällen rapporterat om den regimkritiske dokumentärfilmaren Roozbeh Janghorban, som trots hot om avrättning har fått beslut om avvisning från Sverige.

På onsdag ska han ha ett så kallat återvändandesamtal med Migrationsverket för att lägga upp en plan för hur och när resan tillbaka till Iran ska ske.

Men nu försöker Janghorban flytta på samtalet.

Visar film och diskuterar yttrandefrihet

Tempo dokumentärfilmfestival som inleds i dag har nämligen meddelat att de dagen innan samtalet är tänkt att äga rum håller en extrainsatt visning av Janghorbans film ”Holy Brainwashing”.

En film som är starkt kritisk mot den iranska regimen och visar hur makthavarna missbrukar religionen för sin egen politiska vinning.

Filmen kommer visas på tisdag klockan 19.00 både i Stockholm och Göteborg. Efter visningen i Stockholm kommer bland andra Svenska Filminstitutets vd Anna Serner, Reportrar utan gränsers ordförande, Jonathan Lundqvist, dokumentärfilmaren Nima Sarvestani och Roozbeh Janghorban själv, delta i ett samtal om situationen för yttrandefrihet i Sverige.

Även visningen i Göteborg följs av samtal om yttrandefrihet. Då med konstnären Fatemeh Ghosheh och sociologen Reza Eyrumlu.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Hotad filmare

Mer i ämnet