Rapparen Wiz Khalifa. Foto: TT

”Fast & Furious 7” kör om sig själv

Publicerad

Wiz Khalifa och Charlie Puths låt ”See You Again” slår rekord som den mest streamade låten genom tiderna i Storbritannien genom att slå ut sitt eget rekord.

Den sjunde delen i Fast & Furious-serien har gjort supersuccé på många plan över hela världen. Efter bara två veckor på brittiska topplistor har Wiz Khalifa och Charlie Puth lyckats slå streamingrekord två gånger om med deras hyllningslåt ”See You Again”.

Hyllning till Paul Walker

Låten är en del av soundtracket till filmen ”Fast & Furious 7” och skrevs till minne av skådespelaren Paul Walker som omkom i en bilolycka 2013.

Först var låten den snabbast säljande singeln i år men med 3,68 miljoner lyssningar via streamingtjänster första veckan och 3,72 miljoner lyssningar förra veckan, fortsätter rekorden att slås enligt The Guardian.

Femte största filmen

Filmen i sig ligger inte heller i lä när det gäller att göra ett avtryck på topplistor. För fjärde veckan i rad toppar ”Fast & Furious 7” den amerikanska biljettförsäljningen och i helgen passerade den, som tredje film genom historien, en miljard dollar i intäkter världen över. Det är bara Titanic och Avatar som har gjort det tidigare. Med sina 1,3 miljarder dollar i intäkter (cirka 11,2 miljarder kronor) är filmen nu den femte största filmen genom tiderna skriver The Guardian.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.