Skådespelerskan Rose McGowan har anklagat filmproducenten Harvey Weinstein för våldtäkt. Foto: TT

Flera våldtäktsanklagelser mot Weinstein

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare två kvinnor har under helgen gått ut och anklagat producenten Harvey Weinstein för våldtäkt, amerikanska skådespelaren Rose McGowan och brittiska Lysette Anthony. London-polisen uppger även att de utreder Weinstein för flera separata fall av våldtäkt, enligt BBC.

Lysette Anthony har berättat för polisen att hon våldtogs av Harvey Weinstein i sitt hem på slutet av 1980-talet, enligt brittiska the Times.

Rose McGowan anklagade öppet Weinstein för våldtäkt första gången under torsdagen på Twitter. Enligt McGowan blev hon svartlistad i Hollywood efter att hon försökt tala om händelsen som inträffade när den nu 44-åriga skådespelaren var 23, skriver the Guardian.

Harvey Weinstein-affären

Utreds i England och USA

Totalt är det nu fem kvinnor som uppgett att de blivit våldtagna av filmmogulen. Därtill har över 30 skådespelare anklagat Weinstein för sexuella övergrepp och ofredanden.

Polisen i både New York och London utreder nu Harvey Weinstein för flera anklagelser om våldtäkt och övergrepp. Enligt polisen i London har tre kvinnor anklagat filmproducenten för övergrepp i den brittiska huvudstaden under sena 80-talet, 1992, 2010, 2011 och 2015, skriver BBC.

Harvey Weinstein har förnekat alla anklagelser om övergrepp. Under helgen uteslöts Weinstein ur Oscars-akademien efter ett extrainkallat möte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Harvey Weinstein-affären

Mer i ämnet