Foto: HBO.

Fyra gripna i Indien för Game of thrones-läcka

Uppdaterad
Publicerad

Indisk polis har frihetsberövat fyra personer för att ha läckt det fjärde avsnittet av TV-serien Game of thrones innan premiären på HBO.

Enligt uppgifter från den lokala polisen har de fyra gripna personerna kopplingar till ett dataföretag som har tillgång till seriens avsnitt, rapporterar Variety.

Det fjärde avsnittet av säsong sju i Game of thrones läckte ut i ett forum på internet den 4 augusti, två dagar innan premiären. Även om inlägget togs bort snabbt från sidan hade avsnittet hunnit börja cirkulera på piratsajter.

Utsattes för en annan attack

HBO har under sommaren utsatts för en omfattande hackerattack där totalt 1,5 terabyte data har stulits från HBO:s digitala system. Bland annat uppges hackarna ha kommit åt hela serier och annan känslig information, som exempelvis privata kontaktuppgifter till Game of thrones-skådespelare.

LÄS MER: Hackare kräver miljonsumma av HBO

Hackarna har krävt pengar av HBO för att inte läcka mer material och TV-företaget har erbjudit en lösensumma på över två miljoner kronor. De fyra personer som har gripits i Indien uppges inte ha några kopplingar till den andra läckan enligt Variety.

LÄS MER: HBO vill betala hackare

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.