Glenn Close har chans till en Golden globe för rollen i Björn Runges film The wife. Foto: TT

Glenn Close nominerad för sin roll i film av Björn Runge

Uppdaterad
Publicerad

Ingen svensk film finns listad bland årets Golden globe-nomineringar.

Men Glenn Close har chans till pris för huvudrollen i Björn Runges film The wife.

Close spelar den kvinnliga huvudrollen Björn Runges film The wife, om en notoriskt otrogen Nobelpristagare och hans hustru med undantryckta författarambitioner. De två reser till Stockholm för att ta emot priset, men blir inte den hyllningsturné som de kanske trodde att det skulle bli.

– Jag tyckte det var intressant att det är ett kammarspel, men satt på en stor scen: Nobelprisvärlden. Jag tyckte det var otroligt spännande att gå upp i den här lite rituella akademiska världen, med anor från 1700-talet, har Runge nyligen sagt i en intervju med Kulturnyheterna.

Ingen svensk film fanns med bland de nominerade filmerna i bästa icke-engelskspråkiga kategorin, men svenska kompositören Ludwig Göransson nominerades för Bästa originalmusik i en film för Black panther.

Bland de tv-serier som har fått flest nomineringar återfinns bland annat Sharp objects och Escape at Dannemora.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.