Görel Crona prisas för regidebuten

Uppdaterad
Publicerad

Efter flera år som skådespelare har hon nu tagit steget över till regissör. Görel Crona vinner Kulturnyheternas egna bagge Årets nykomling med sin film ”Tysta Leken”.

– Det här är vårat pris, alla som ställde upp på filmen! Alla framför och alla bakom, jag tackar er innerligt. Och jag tackar också publiken och alla som kommer att se filmen, för den kommer att ses av många, säger Crona när hon tar emot utmärkelsen.

Kulturnyheterna tycker att utmärkelsen Årets nykomling fattas på kvällens Guldbaggegala. Och därför har vi för åttonde året i rad tagit hjälp av tre filmkritiker för att nominera Årets nykomling inom svensk film.

Guldbaggen

Nästan hälften av rösterna

Görel Crona nominerades tillsammans med Maria Kuhlberg (”Han tror han är bäst”) och Michel Wenzer med ”At night I fly”. Under en veckas tid har sedan en omröstning pågått på Kulturnyheternas hemsida. Och när omröstningen avslutades idag på morgonen stod Görel Crona som segrare med 47 procent av rösterna.

På andra plats hamnade Maria Kuhlberg som fick 34 procent av rösterna. Det kom totalt in 1.418 röster.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Guldbaggen

Mer i ämnet