Skådespelaren Eddie Redmayne spelar Newt Scamander även i den uppkommande Fantastiska vidunder-filmen Foto: AP/TT

Harry Potter-fans upprörda efter manuslucka i ny trailer

Uppdaterad
Publicerad

Häromdagen kom en ny trailer för Harry Potter-spinoffen Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. Men den har mötts av delade känslor på sociala medier. Det på grund av ett kort klipp som visar trolldomsminstern och ett gäng av hans anhängare som spöktransfererar sig – inne på hogwarts område.

Spöktransferens kan ungefärligt liknas med teleportering – och beskrevs av Harry Potter som att pressas ”fram genom en mycket trång gummislang” efter första gången han använt det.

I trailern för den uppkommande Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, med bland andra Jude Law i rollen som en ung Dumbledore och Johnny Depp som svartkonstnären Gellert Grindelwald, syns trolldomsministern med flera färdas på just detta sätt.

Kan inte användas på skolan

Problemet med scenen är dock att författaren J.K Rowling både i böcker och intervjuer tydligt deklarerat att transportsättet helt sonika inte kan användas på Hogwarts. Det för att hålla onda karaktärer, som Voldemort och Grindewald, borta från skolområdet.

En person är dock undantagen: skolans rektor Albus Dumbledore.

Och det är denna motsägelse som fått fans att gå till orda.

Utspelar sig innan Harry Potter

Somliga menar dock att det kan vara möjligt att spöktransferera sig eftersom spinnoffen ska utspela sig innan Harry Potter gör inträde i historien, skriver The Indepentent.

Medan andra ser det som ett regelvidrigt inspel och hänvisar till J.K Rowling som sagt att just slottet ”alltid” varit skyddat av trollformler för att hindra spöktransferens.

Hur den kommande filmen kommer hantera detta eventuella ”plot hole” återstår att se.

Foto: Skärmdump twitter

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer