Clyde McBride och hans föräldrar i barnserien ”Loud House”. Foto: Twitter

Homosexuella för första gången på Nickelodeon

Uppdaterad
Publicerad

Den tecknade karaktären Clyde McBride är den första i Nickelodeons historia att ha två föräldrar med samma kön.
Avsnittet sänds idag.

Det är den tecknade barnserien ”The Loud House” som blir först på tv-bolaget Nickelodeon, som riktar sig uteslutande till barn, att visa ett samkönat par.

Serien kretsar kring huvudpersonen Lincoln Loud och hans tio systrar. Lincoln har också en bästa kompis, Clyde McBride, som är ett överbeskyddat ensambarn vilket bidrar med en komisk kontrast i serien.

Och nu presenteras tittarna för första gången för Clydes föräldrar, hans två pappor.

”Dags att göra historia”

I avsnittet bjuder Lincoln in Clyde för att sova över. Då tittar Howard och Harold McBride över för att lämna allt Clyde behöver för att sova gott.

– Nu händer det. Dags att göra historia! säger Lincoln Loud innan han öppnar dörren, en replik som lätt kan tolkas som en metakommentar till scenen.

– Hej, Mr. McBride. Hej, Mr. McBride, fortsätter han.

Paret McBrides röster görs av Wayne Brady och Michael McDonald. De gör entré i säsongens tjugonde avsnitt, ”Overnight Success” som sänds i USA idag.

Men hela sekvensen har läckt ut på Twitter i förväg, vilket resulterat i glada påhejningar. Många hyllar också faktumet att Clydes ena pappa är vit och andra svart.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer