Malin Levanon spelar knarklangare i ”Tjuvheder”. Foto: Nadja Hallström

Hon spelar hemlös knarklangare

Uppdaterad
Publicerad

Malin Levanon spelar huvudrollen i ”Tjuvheder”. Hon beskriver sin rollfigur som ovanlig men lättspelad.

Malin Levanon har tidigare spelat i bland annat Anna Odells ”Återträffen” och Beata Gårdelers ”Flocken”.

I ”Tjuvheder” spelar hon knarklangaren Minna, en roll hon beskriver som ovanlig men lättspelad.

– Sådana här kvinnoroller ser man nästan aldrig. Jag har aldrig sett en kvinnlig knarklangare på film tidigare, säger hon till Kulturnyheterna.

Erfarenhet av hårt liv

Filmen handlar om Minnas hårda liv och utspelar sig bland socialt utsatta människor. Flera av filmens bifigurer är amatörskådespelare och har egen erfarenhet av ett hårt liv.

– Ofta när man ser hemlösa i filmer brukar de ha en symbolisk funktion och vilja visa någonting lägre stående på något sätt, men vår film vill verkligen visa människan, säger Malin Levanon.

Hennes rollfigur har både missbruksproblem och psykiska diagnoser, ändå var hon lätt att hitta, tycker Malin Levenon. För det tackar hon Peter Grönlunds manus.

– Det är verkligen ett magiskt manus, extremt välskrivet. Och det är det som gör Minna, som ändå är en komplicerad person, lättspelad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.