Foto: Scanpix

Inga nya dödsfall i Downton Abbey

Uppdaterad
Publicerad

Teamet bakom den populära tv-serien lovar att ta det lugnt med nya oväntade dödsfall inför att den fjärde säsongen börjar sändas i brittiska ITV.

I den tredje säsongen, som visades på SVT i vintras, dog två av seriens mest populära karaktärer. Enligt Downton Abbeys producent Liz Trubridge kommer inte fler skådespelare att skrivas ut från serien med hjälp av plötsliga dödsfall.

– Vi är medvetna om den effekt som både Sybils och Matthews dödsfall hade på våra tittare och därför vill vi självklart inte fortsätta med att göra sånt, säger hon till den brittiska tidningen The Telegraph.

Downton Abbey

Fokus för den nya serien blir hur samhället går vidare efter Första världskriget och hur moderniseringen fortsätter med ny musik, bio och nya mål för ungdomen. Enligt brittiska medier kommer även författaren Virginia Woolf att figurera i serien.

”I alla fall inte nu”

Men trots att det kommer handla en del om sorgearbete blir det alltså inga tragiska dödsfall i fjärde säsongen, trots att Maggie Smith, som spelar ärkegrevinnan Violet Crawley, själv sagt att hennes karaktär borde vara runt 110 år vid det här laget.

– Vi vill verkligen inte ha några nya dödsfall för tillfället. I alla fall inte nu, säger Liz Trubridge.

Game of Thrones producenter kommer sannolikt inte att utfärda något liknande löfte inför kommande säsonger av den populära HBO-serien.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Downton Abbey

Mer i ämnet