Foto: SF

Isolerad

Uppdaterad
Publicerad

Rookiethriller i ett trapphus, kan det vara något?

”Isolerad” utspelar sig nästan bara i Frankslägenhet. Han är ett arketypiskt mobboffer som bor ensam och bara bryr sig omsina läkartentor. När hans extroverta granne Lotte börjar plinga på och bjudapå fika (Gud vet varför) vill Frank helst av allt bara vara ifred. Det hade nogvarit smartast, med tanke på att Lottes pojkvän Micke, spelad av Peter Stormare.Han är en svartsjuk buse som kör motorcykel.

Med god vilja kan jag kalla ”Isolerad”spännande. Åtminstone fram till en viss punkt, då manuset trasslar in sig i sigsjälv och Frank blir så krakig att han inte klarar av att lyfta telefonen närhan hör en brutal kvinnomisshandel genom takisoleringen.

”Isolerad” vill varasmart, men gör sig dum lite när det passar. Peter Stormare, som ställt upp gratisför sin brorson Johan Storm, är som Mike Myers i Halloween: en ostoppbarpsykopat som aldrig ger sig. Och den biten fungerar svinbra, problemet ärkanske att jag sitter och hejar på att han ska lyckas mörda den irriterandemesen Frank, som råkar vara filmens hjälte.

Isolerad

Betyg: 2

Regi: Johan Storm, Johan Lundborg

I rollerna: Emil Johnsen, Ylva Gallon, Peter Stormare

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Filmrecensioner

Mer i ämnet