Regissören Jim Jarmusch och skådespelarna Tilda Swinton och Bill Murray under filmfestivalen i Cannes år 2005 där de representerade den filmen Broken Flowers. Foto: AP/TT

Jim Jarmusch gör zombiefilm med Swinton och Murray

Uppdaterad
Publicerad

Den prisbelönta regissören Jim Jarmusch är aktuell med nytt projekt: En zombiefilm, skriver Variety. Och det är en stjärnspäckad skara skådespelare han fått ihop även denna gång. Jarmusch-återkommande Tilda Swinton står högt på listan och lika så Bill Murray. Men även Daniel Craig och Selena Gomez finns med.

”Jim Jarmusch har skrivit ett hysteriskt zombie-manus och har en fantastiskt skådespelaruppställning”, sade Bill Murray i en intervju i våras, där han nämnde att även om det är just en zombiefilm så kommer åtminstone inte han vara en av de levande-döda.

För istället för zombie kommer han att spela polis tillsammans med Adam Driver och Chloe Sevigny som poliskollegor. Murray har tidigare jobbat med Jarmusch i filmer som Coffee and Cigarettes (2003) och Broken Flowers (2005). Den senare prisades även med det prestigefyllda filmpriset Grand Prix vid filmfestivalen i Cannes.

Skildrat odöda tidigare

Att Jim Jarmusch ger sig på att porträttera odöda är dock intet nytt. År 2013 kom hans melankoliska (och hyllade) vampyrdrama Only lovers left alive med Tilda Swinton, Tom Hiddleston och Mia Wasikowska som samtidsdeprimerade blodsugare. Filmen nominerades till en guldpalm samma år.

Jim Jarmusch slog igenom med den gravallvarligt absurda Stranger than paradise år 1984, filmen prisades som bästa debutfilm under filmfestivalen i Cannes.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.