Kevin Spacey som Frank Underwood i Netflix-serien House of Cards Foto: TT/AP

Kevin Spacey-affären kostar Netflix hundratals miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Netflix förlorar över 310 miljoner kronor efter att ha valt bort material med den skandalomsusade skådespelaren Kevin Spacey. Flera redan inspelade serieavsnitt och en hel dokumentärfilm brinner inne.

Kevin Spacey, som bland annat spelar huvudrollen i Netflix-serien House of Cards, har efter anklagelser om sexuella trakasserier blivit bortplockad från streamingtjänstens kommande utbud. I Netflix kvartalsrapport visade sig att beslutet att bojkotta skådespelaren har kostat 39 miljoner dollar, motsvarande drygt 310 miljoner kronor.

Den stora pengaförlusten beror på ännu inte släppt material med Kevin Spacey som Netflix har valt att inte visa. Det är två avsnitt av House of Cards samt dramadokumentären Gore, som skulle ha släppts i år, som nu brinner inne.

Kevin Spacey själv har nekat till många av anklagelserna som riktats mot honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kampanjen #MeToo

Mer i ämnet