• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Kevin Spacey Foto: AP/TT

Kevin Spacey tillbaka på vita duken efter anklagelserna

Uppdaterad
Publicerad

Efter anklagelser om sexuella trakasserier blev Kevin Spacey persona non grata i den amerikanska filmbranschen. Men i sommar har filmen Billionaire boys club med Spacey i en av rollerna amerikansk biopremiär.

Efter anklagelser om sexuella trakasserier mot Kevin Spacey släpptes han omedelbart av flera av sin uppdragsgivare. Han klipptes bort och ersattes i Oscarsnominerade All the money in the world, tv-serien House of cards klippte alla band till skådespelaren och Netflix ställde helt in en film om författaren och aktivisten Gore Vidal med och av Kevin Spacey.

Men nu har filmbolaget Vertical Entertainment bestämt att släppa filmen Billionaire boys club med Spacey i en av rollerna, skriver New York Times.

Filmen handlar om ett gäng rika unga killar som blir indragna i en bedrägerihärva och spelades in för två och ett halvt år sedan, innan Spacey anklagats för trakasserier.

”Vi har inget överseende med sexuella trakasserier på något vis och vi stödjer dem som utsatts (…) Det är varken ett enkelt eller okänsligt beslut att låta filmen gå upp på biografer, men vi tror på att ge skådespelarna och de hundratals filmarbetare som jobbat hårt med en filmen en chans att se den färdiga produkten visas för publik”, skriver filmbolaget i ett uttalande.

Filmen har biopremiär i USA i mitten av augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.