Harrison Ford repriserar sin roll som Rick Deckard i den nya ”Blade Runner”-filmen. Foto: TT

Klart när nya ”Blade Runner” kommer

Uppföljaren till Ridley Scotts science fiction-klassiker ”Blade Runner” från 1982 har äntligen fått ett premiärdatum. Den 12 januari 2018 är datumet att notera i kalendern, i alla fall om du bor i USA då det ännu inte är klart när den har premiär i Europa eller Sverige, skriver Variety.

Sedan tidigare står det klart att Harrison Ford repriserar sin roll som Rick Deckard och att även Ryan Gosling kommer att synas i en av filmens huvudroller. För regin står Denis Villeneuve, mest känd för ”Sicario” och ”Prisoners”.

Ridley Scott som regisserade originalet producerar den här gången. Hampton Fancher som var med och skrev originalmanuset (baserat på boken ”Do androids dream of electric sheep” av Philip K. Dick) har även denna gång skrivit manuset som utspelar sig flera decennier efter den första filmen som utspelades i ett dystopiskt Los Angeles 2019.

Inspelningarna förväntas starta i juni i år.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer