Foto: Henrik Montgomery/TT

”Korparna” uttagen till filmfestivalen i San Sebastián

Uppdaterad
Publicerad

Tomas Bannersheds Augustprisbelönade roman ”Korparna” har i fotografen Jens Assurs händer blivit film. Nu är den uttagen till att tävla på filmfestivalen i San Sebastián senare i år.

Under tisdagen kom beskedet att Jens Assurs filmatisering av ”Korparna” blivit uttagen att tävla i sektionen ”New directors” vid filmfestivalen i San Sebastián. I sektionen tävlar internationella regissörer med sin första eller andra långfilm.

Filmen bygger fritt på Tomas Bannerheds debutroman om en pojkes småländska uppväxt på 1970-talet. En roman som år 2011 vann Augustpriset för årets skönlitterära bok. I filmen spelas bonden Agne av skådespelaren Reine Brynolfsson.

– Jag är väldigt glad att Agne, genom Reine Brynolfssons så exakta och gripande gestaltning, nu ska få lämna gården och resa ända till San Sebastián, säger Jens Assur i ett pressmeddelande.

Filmfestivalen i San Sebastián går av stapeln den 22 till 30 september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.