Jill Johnson blev årets kvinnliga programledare Foto: TTVisa alla (7)
Visa alla (7)

Storslam för Jills veranda på Kristallengalan

Publicerad

”Jills veranda” blev den stora vinnaren på årets Kristallengala. Programmet prisades i tre kategorier.

– Jag känner mig överväldigad och en enorm glädje, säger Jill Johnson till Kulturnyheterna. Både för min egen räkning men framförallt för teamet.

Jill Johnson prisades själv för årets kvinnliga programledare och programmet fick kristaller både för årets program och årets realityprogram. Jill Johnson säger att hon inför premiäravsnittet inte hade en aning om hur programmet skulle tas emot.

”Vad fan gör vi egentligen?”

– Jag använde mig av ett uttryck jag fått från en väninna: ”Behind success is fear” (Rädsla ligger bakom succé) och varannan dag kände jag att ’vad fan gör vi egentligen’ och varannan dag att ’det här kommer bli fantastiskt.

Hon berättar om flera händelser från programmet som hon särskilt minns. Till exempel att mötet med Doug Seegers gav henne en lunch med idolen Buddy Miller.

Många emotionella ögonblick

– Det var fantastiskt! Sen var det många emotionella ögonblick i hela serien.

Ett av de mest omtalade avsnitten är det med musikern och författaren Kristian Gidlund, som dog i september förra året 29 år gammal.

– Han sa till mig att jag ska titta mina barn i ögonen så ofta jag kan. Det berörde mig såklart djupt, säger Jill Johnson.

Hon säger också att hon är väldigt glad för att country-genren genom hennes program speglats i viktiga samhällsfrågor.

”Ren och skär panikångest”

Agnes-Lo Åkerlind är producenten bakom Jills veranda. Hon är också glad åt utmärkelserna, men berättar att det inte var så lätt alla gånger under produktionen.

– För det mesta var det ren och skär panikångest, säger hon till Kulturnyheterna. Men det gick alltid tillslut. Men jag kan säga att vi som gjort programmet aldrig jobbat så hårt och mycket någonsin tidigare.

Trots det lämnar hon öppet för att jobba mer med Jill Johnson i framtiden.

– Det är oklart just nu, men jag skulle gärna jobba med henne igen, och hon med mig. Vi hoppas på det.

Här hittar du galans alla vinnare

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Medier

Mer i ämnet