Bild från Emmygalan 2007 Foto: TT

Långfilmsuppföljare av Sopranos på väg

Uppdaterad
Publicerad

Fans till den dysfunktionella New Jersey-maffiafamiljen Sopranos kan andas ut: Den enormt populära tv-serien får en efterlängtad fortsättning i form av en långfilm, som utspelar sig i 1960-talets Newark.

The many saints of Newark är titeln på filmen, som skrivits av Sopranos-skapare David Chase, rapporterar sajten Deadline.

Filmens handling kommer att utspela sig i Newark under de våldsamma upplopp som där skedde mellan stadens italienska och svarta befolkning under 60-talet. Enligt sajten tyder förläggningen av historien till just denna tid på att bland andra tv-seriens huvudkaraktär Tony Sopranos far Giovanni Johnny Boy” och en yngre version av hans mamma Livia – till vilken New Jersey-bossen har en minst sagt konfliktfylld relation i serien – kommer att dyka upp.

”David är en fantastisk historieberättare och vi och våra kollegor på HBO är överlyckliga att han har bestämt sig för att återbesöka, och expandera, Sopranos universum i en långfilm”, säger Toby Emmerich, styrelseledamot på Warner Bros som äger New Line, i ett pressmeddelande, enligt Deadline.

Vann 21 Emmy-statyetter

Den plågade maffiabossen Tony Soprano, som mellan affärer, avrättningar, familjegräl och besök på strippklubben Bada Bing ! även hinner med regelbundna besök hos psykologen dr Melfi, spelades i tv-serien av James Gandolfini, som dock avled 2013.

Sopranos gick under sex säsonger mellan 1999-2007 och tog under åren bland annat hem 21 Emmy-statyetter och fem Golden Globes.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.