Foto: Christine Olsson/TT & Erich Kaiser/AP/TT

Lasse Hallström ska göra film av UFO-bok

Publicerad

Den svenske regissören har teamat ihop sig med amerikanska producenten Laura Bickford för att göra film baserad på den undersökande journalisten Leslie Keans bok ”UFOs: Generals, Pilots and Government officials go on the record”.

Leslie Kean var en av de tre journalisterna som i New York Times i december förra året bland annat avslöjade att Pentagon har en avdelning för att studera oidentifierade flygande föremål. En avdelning som i hemlighet funnits sedan år 2007.

Boken ”UFOs: Generals, Pilots and Government officials go on the record” kom år 2011 och handlar om Keans mångåriga granskningar och efterforskningar rörande oidentifierade flygande föremål som siktats i USA och övriga världen.

Och nu ska den bli film i regi av Lasse Hallström.

”Jag hoppas att den kommer skapa nyfikenhet, medvetenhet och ge hopp om de stora mysterier som omger oss”, säger regissören till Deadline.

Slog igenom på 80-talet

Lasse Hallström slog igenom med filmen ”Mitt liv som hund” år 1985. Därefter har filmer som ”Ciderhusreglerna”, ”Gilbert Grape” och ”Chocolat” kommit att bli några av Lasse Hallströms internationellt uppmärksammade dito.

I år kommer Disneyfilmen ”The Nutcracker and the four realms” med bland annat skådespelare som Kiera Knightley och Helen Mirren i huvudrollerna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer