Till vänster, Lena Dunham, till höger Catherine Share 1970. Foto: AP/TT

Lena Dunham ska spela sektmedlem i Quentin Tarantinos nya film

Uppdaterad
Publicerad

Regissören Quentin Tarantinos kommande film Once upon a time in Hollywood har redan skådespelare som Leonardo DiCaprio, Margot Robbie och Brad Pitt knutna till projektet. Nu rapporterar The Hollywood reporter att även Girls-skaparen Lena Dunham kommer att medverka och gör därmed sin första roll i en storfilmsproduktion.

Once upon a time in Hollywood utspelar sig i Los Angeles 1969 och handlar om en avdankad western-tv-stjärna och hans stuntman, som försöker slå igenom i en förändrad filmbransch. Westernskådespelaren bor granne med Sharon Tate, skådespelaren som var gift med regissören Roman Polanski och dödades av Charles Mansons sekt ”familjen”.

Leonardo DiCaprio spelar westernskådespelaren, Brad Pitt hand stuntman och Margot Robbie spelar Sharon Tate.

Lena Dunham kommer, enligt filmsajten IMDB, att spela Catherine ”Gypsy” Share, en av medlemmarna i Mansons sekt, som inte var direkt inblandad i Tate-mordet. Under rättegången mot sektledaren berättade hon att Charles Manson hotat att döda henne om hon lämnade ”familjen”.

Andra Charles Manson-skildringar

Helter skelter: Det började som en bok av Vincent Bugliosi och Curt Gentry som kom ut 1974 och hade undertiteln ”den sanna historien om Manson-morden”. Boken gav upphov till en tv-film med samma namn från 1976 och ytterligare en tv-film 2004.

Aquarius: Tv-serie 2015 – 2016. David Duchovny, mest känd från Arkiv X, spelar polis som kommer i kontakt med Manson-sekten efter att en flicka rymt hemifrån och sugits upp i Mansons entourage.

Flickorna: Emma Clines debutroman handlar om de unga kvinnor som omgav Manson, utan att skriva ut att det är specifikt ”familjen” det handlar om.

You must remember this: För den som verkligen vill gräva ner sig i Charles Mansons livsöde och hanspåverkan på Hollywood och populärkulturen finns tio avsnitt av filmpodden You must remember this om Mansons Hollywood.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.