Leo Borg ska spela sin egen far i filmen om Björn Borg. Foto: Pressbild / Josef Persson.

Leo Borg spelar sin egen pappa i nya Björn Borgfilmen

Uppdaterad
Publicerad

Efter en lång tids sökande har teamet bakom den kommande filmen ”Borg vs McEnroe” hittat vem som ska spela tennislegendaren som ung. Jobbet går till Björns egen son Leo Borg.

Huvudrollerna i den kommande filmen om Björn Borgs succékarriär har varit klara sedan långt tidigare. Men att hitta någon som kunde spela tennishjälten som ung visade sig vara svårt. Efter att först ha sökt någon med både rätt utseende och förmåga att spela tennis gick filmteamet ut med en ny annons, utan tenniskrav.

Nu står det klart att det blir Björn Borgs egen son Leo Borg som får rollen. Han ska spela en ung Björn Borg, från det att han var 9 till 13 år.

Leo hade däremot inte en aning på att det var rollen som sin egen far han sökte. I stället svarade han på en annons där sportintresserade pojkar behövdes till en svensk långfilm.

– Att Leo sökte rollen och dessutom redan spelar tennis var en ren lyckoträff. Han är dessutom intresserad av att göra film och är en naturbegåvning framför kameran. Hans bidrag till filmens autenticitet tar oss bakom den officiella bilden av ikonen Björn Borg, säger regissör Janus Metz i ett pressmeddelande.

Förutom Leo Borg kommer Markus Mossberg att spela tennishjälten mellan åldrarna 14 och 17 år medan Sverrir Gudnason gör rollen som den vuxne Björn Borg. Shia LaBeouf spelar John McEnroe i filmen, som har premiär under nästa år. Manus är skrivet av Ronnie Sandahl. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.