Foto: SF

LOL

Uppdaterad
Publicerad

Tonårsstjärnan Miley Cyrus spelar Lola, som kallas ”LOL” efter den gamla internetförkortningen för ”Laughing out loud” (modernare varianter för att uttrycka glädje som ”ROFLCOPTER” kommer förhoppningsvis i uppföljaren). 

Lola är en ung kvinna i high school, på tröskeln till en hård vuxenvärld med allt vad det innebär: killproblem och ja... det var väl allt egentligen. Pressmaterialet utlovar en film där twitter, facebook, youtube och så vidare komplicerar den redan ansträngda tonårstillvaron, men ni kan se er i stjärnorna efter detta. Lola skriver inte ens om sitt sexliv i en blogg som en normal tonåring, utan berättar snasket i analog dagbok. Finns de ens längre?

 En gullig grungekille visar sig vara ett svin, men det löser sig när Lola inser att hennes killkompis Kyle är ett bättre kap: en gulligare grungekille med snedlugg, oknutna skosnören och en kliché-förmögen pappa som inte vill att han ska spela i band. I en fantastisk scen sjunger Kyle en hjärtekrossad sång om brustna löften med gråten i halsen – en höjdpunkt av ofrivillig komik (LOLs, om man så vill).

Betyg: 1 av 5 
Regi: Lisa Azuelos
I rollerna: Miley Cyrus, Ashley Greene, Demi Moore

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Filmrecensioner

Mer i ämnet