Madeleine Ekman. Foto: Francy Ekman och Mark Standley, Svenska Filminstitutet

Madeleine Ekman blir ny långfilmskonsulent

Uppdaterad
Publicerad

Svenska Filminstitutet utser Madeleine Ekman till ny långfilmskonsulet från och med 2 maj 2018. Hon efterträder då Yaba Holst som suttit på posten sedan två år tillbaka, skriver Filminstitutet i ett pressmeddelande.

Ekman kommer senast från sin tjänst som vd på Zentropa Sweden där hon sedan 2009 samproducerat flera olika filmer, däribland Susanne Biers Oscarsbelönade Hämnden och Nikolaj Arvels A Royal Affair.

Madeleine Ekman studerade under 1990-talet filmvetenskap i Stockholm och tog 2016 emot Guldbaggen för Bästa film som producent för Efterskalv.

– Det är med stor nyfikenhet och ödmjukhet jag tar över stafettpinnen som långfilmskonsulent på Filminstitutet. Det har aldrig funnits mer intresse för film än nu! Nya plattformar dyker upp och de gamla blir förlegade. Då jag i de senaste 26 åren arbetat med det mesta inom film, är det på tiden att nyttja denna kunskap på andra sidan skrivbordet, säger Madeleine Ekman i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.