Magin en bonus i ”Cirkeln”

Uppdaterad
Publicerad

Trots att nya filmen ”Cirkeln” handlar om häxor är det inte magin som står i centrum för filmteamet.

– Om alla som köpt en Abba-skiva köper biobiljett så blir det bra, säger producenten Ludvig Andersson.

När den bästsäljande ungdomsromanen ”Cirkeln” nu blir film hoppas producenterna på en repris av succén.

Berlinale 2015

”Cirkeln” av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren handlar om sex gymnasietjejer från olika subkulturer och samhällsklasser, som får reda på att de är häxor och tvingas samarbeta mot en mäktig fiende från en annan värld.

”Mikroversion” av dagens Sverige

– Jag tycker att det är intressant med olika samhällsklasser och kulturer som möts. Och det finns också här i mikroversion och det ville vi ta vara på för att visa hur det ser ut i Sverige idag, säger regissören Levan Akin.

Oprövade

Nästan alla huvudroller i ”Cirkeln” görs av oprövade skådespelare, som fick en chans att återvända till gymnasiet med magiska krafter.

– Det är häftigt att få återuppleva gymnasiet och vara någon annan och med krafterna som spelar så stor roll också, säger skådespelaren Helena Engström.

– Vi gör en film om ungdomarna och deras liv i den här lilla bruksorten. Och ibland är det magi, men det är liksom som en bonus, säger Ludvig Andersson.

Kulturnyheternas utsända rapporterade tidigare att filmen fick ett bra mottagande igår när den premiärvisades på filmfestivalen i Berlin, Berlinale.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Berlinale 2015

Mer i ämnet