Regissören Martin Scorsese och musikern Bob Dylan. Foto: TT

Martin Scorsese gör film om Bob Dylans liv

Publicerad

Nu står det klart att Martin Scorsese kommer regissera nästa stora Netflix-satning: en film om Bob Dylan, det rapporterar tidningen Variety.

Filmen Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese kommer släppas på Netflix under 2019, något som tidningen Variety var först med att rapportera.

Men de Dylan-fans som hade hoppats på en story i sedvanlig dokumentär-anda kan nog komma att blir besvikna. Netflix beskriver filmen som ett musikaliskt mellanting av en dokumentär, en konsertfilm och en febrig dröm. 

Samarbetade med världsartister

Scorseses film berättar historien om ett oroligt USA år 1975 och turnén The Rolling Thunder Revue som Bob Dylan och ett brokigt gäng musiker, artister och poeter genomförde samma år. Han samarbetade bland annat med artister som Joan Baez, Bob Neuwirth, Roger McGuinn, Allen Ginsberg, Joni Mitchell, Ringo Starr, Patti Smith och Bette Midler.

Samtidigt är Netflix förtegna om huruvida någon av artisterna kommer vara med i filmen eller inte. Däremot är det sagt att Dylan själv är intervjuad i filmen, något som är rätt unikt eftersom han sällan ställer upp på intervjuer, skriver Variety.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.