Foto: TT

Michelle Williams fick bråkdel av Mark Wahlbergs lön

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Kevin Spacey klippts bort från Ridley Scotts film All the money in the world togs flera scener om. För de extra filmdagarna fick skådespelaren Mark Wahlberg 1,5 miljoner dollar – medan hans motspelare Michelle Williams fick nöja sig med mindre än 1.000 dollar.

Kevin Spacey anklagades i höstas för sexuella trakasserier vilket ledde till att han klipptes bort från Ridley Scotts kommande storfilm All the money in the world och ersattes med Christopher Plummer.

I en intervju med Guardian berättade Scott då att alla skådespelare som varit inblandade i de scener man tvingades göra omtagningar av gått med på att arbeta gratis, något som nu motsägs av uppgifter i USA Today.

Kampanjen #MeToo

Källor med insikt i filminspelningen säger till sajten att skådespelaren Mark Wahlberg ska ha fått 1,5 miljoner dollar för besväret – medan hans kollega Michelle Williams fick mindre än 1000 dollar för sitt arbete.

Mark Wahlberg ska enligt ekonomitidskriften Forbes ha varit förra årets högst betalda skådespelare med en inkomst på 68 miljoner dollar före skatt.

Fått stor uppmärksamhet

Lönegapet mellan Wahlberg och Williams har fått stor uppmärksamhet i den amerikanska filmbranschen, och under gårdagen twittrade skådespelaren Jessica Chastain om uppgifterna:

”Jag har hört att hon fick 80 dollar per dag jämfört med hans miljoner. Kan någon klargöra det hela? Jag hoppas att hon fick en rättvis lön med tanke på allt som nu avslöjas. Hon är en fantastisk skådespelare och är underbar i filmen.”

Michelle Williams har tidigare sagt till USA Today att hon varit beredd att göra allt för att filmen skulle bli av.

”Jag sa att jag var beredd att vara på den plats jag behövde vara på, när jag behövde vara där. De kunde få min lön, min semester – vad de än ville ha – eftersom jag verkligen uppskattade att de gjorde den här ansträngningen”, sa hon till sajten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kampanjen #MeToo

Mer i ämnet