Voldemort är Harry Potters ärkefiende i J.K Rowlings fantasysaga. Men hur blev han mörkrets furste? Foto: Warner Brothers

Miljonsuccé för fansens film om Voldemort

Uppdaterad
Publicerad

En inofficiell uppföljare till Harry Potter-filmerna har lockat sex miljoner tittare på sociala medier. Voldemort: Origins of the heir skildrar hur den onde trollkarlen Voldemort blir Dödsätarnas ledare och Harry Potters nemesis.

”Vad gjorde att Tom Riddle blev Voldemort?”. Med den frågan i fokus har den lilla italienska filmstudion Tryangle Films gjort en inofficell uppföljare till Harry Potter-filmerna. Origins of the heir skildrar den unge Tom Riddles liv fram tills han förvandlas till mörkrets furste, och vägen som ledde honom dit.

Lockar miljonpublik

Den 50 minuter långa filmen är så kallad fan fiction, har släppts gratis på nätet och har gjorts med rättighetsinnehavarens Warner Brothers välsignelse. Filmen blev verklighet med hjälp av en insamling på nätet, och följer Gyffindor-ättlingen Grisha McLaggens sökande efter Tom Riddle, som försvunnit efter att ett mystiskt mord på Hufflepuff-ättlingen Hepzibah Smith.  

Voldemort: Origins of the heir släpptes gratis på nätet i helgen, där den i skrivande stund lockat sex miljoner tittare på Youtube.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.