Foto: Jonas Ernhill

Nätsuccén ”Kung Fury” får premiärdatum

Uppdaterad
Publicerad

Kung Fu-komedin samlade in 4,3 miljoner från fansen i gräsrotsfinansiering. Nu får ”Kung Fury” ett premiärdatum.

24 timmar efter att Umeå-baserade regissören David Sandberg lagt ut en hemmagjord trailer på nätet 2013 hade han fått in miljoner till sitt nya filmprojekt.

Actionkomedin ”Kung Fury” samlade in totalt 4,3 miljoner kronor genom Kickstarter, en sajt för gräsrotsfinansiering, och är den största insamlingssuccén på nätet i svensk kulturhistoria.

Medier

Premiär i maj

Nu har den efterfrågade filmen fått ett premiärdatum. Den halvtimmeslånga retrokomedin lanseras i slutet av maj, enligt regissören.

– Goda nyheter! Vi siktar på att släppa filmen någon gång mellan den 22 och 29 maj, skriver David Sandberg på filmens hemsida.

Skruvad komedi

”Kung Fury” handlar om en ninjapolis som reser tillbaka i tiden för att döda Adolf Hitler. På vägen dit slåss han mot kriminella i 80-talsmiljö, rider på dinosaurier, möter vikingar och samarbetar med hackers i den skruvade pastischen av 80-talsfilmer och nätkultur. Totalt har 17 713 personer bidragit med pengar till filmen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Medier

Mer i ämnet