En bild från G4S övervakningskamera under rånet 2009. Till höger skådespelaren Jake Gyllenhaal. Foto: TT/AP

Netflix gör film om svenska helikopterrånet

Uppdaterad
Publicerad

Amerikanska Netflix planerar att göra film av helikopterrånet i Västberga, som ägde rum 2009. Jake Gyllenhaal ska spela huvudrollen i filmen, som baseras på Jonas Bonniers kommande bok om det ökända rånet.

Rånet mot G4S värdedepå i Västberga 2009 är ett av de mest omskrivna svenska brotten i modern tid. Kuppen resulterade i sju fällande domar och ett aldrig återfunnet byte på 39 miljoner kronor. Nu ska händelsen bli film i USA, uppger Dagens Nyheter.

Huvudrollen ska spelas av Jake Gyllenhaal, och görs av amerikanska tv-tjänsten Netflix.

Fiktiv skildring

Filmen kommer bli en fiktiv skildring av rånarna bakom kuppen, och är baserad på en kommande bok av Jonas Bonnier, som ges ut sommaren 2017.

– Boken som filmen är baserad på är skönlitteratur med utgångspunkt i en sann historia. Det här är första gången man får se helikopterrånet ur brottslingarnas perspektiv – tidigare har det alltid varit ur mediernas, säger den svenske manusförfattaren Niclas Salomonsson till DN.

När filmen ska ha premiär är ännu inte känt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.