Skådespelaren James Franco under inspelningen tillsammans med skådespelaren som spelar Nordkoreas ledare Kim Jong-Un Foto: TT

Nordkorea rasar mot Hollywoodrulle

Uppdaterad
Publicerad

En kommande Hollywoodfilm har fått Nordkoreas ledare att rasa. En talesperson för landets utrikesminister kallar filmen för en krigshandling.

En kommande hollywoodfilm som handlar om att döda Nordkoreas ledare Kim Jong-Un har fått Nordkoreas ledare att gå i taket. Via den statliga nordkoreanska nyhetsbyrån KCNA säger en talesperson för Nordkoreas utrikesminister att filmsläppet kommer att ses som en krigshandling.

”Om USA:s ledare tillåter och försvarar att filmen visas kan man vänta sig en skoningslös hämndaktion”, sade talespersonen i ett citat till KCNA enligt BBC.

Film kommer i oktober

I uttalandet sägs inte vilken film det handlar om, men i oktober släpps en hollywoodfilm med namnet ”The Interview”.

Filmen handlar om en talkshowvärd och hans producent som reser till Nordkorea för att intervjua Kim Jong-Un, och som där blir rekryterade av CIA för att lönnmörda den nordkoreanske ledaren.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.