Bio.se är den nya sajten där ett brett utbud filmer går att hitta utifrån var du befinner dig geografiskt. Foto: TT och Bio.se.

Ny biosajt lanseras – fokus på filmer från oberoende biografer

Uppdaterad
Publicerad

Mitt i vintermörkret lanseras bio.se, en sajt som ska göra det lättare för publiken att hitta smal film och mindre biografer.

På sajten kommer publiken att få överblick över filmer som visas geografiskt närmast, skriver Biografcentralen i ett pressmeddelande. Det kommer också att finnas ett centralt biljettbokningssystem.

– Behovet har funnits länge. Köpbeteendet hos publiken – oavsett om man bor på landsbygden eller i en storstad – är att du i din mobil har förväntan om att du lätt ska kunna hitta till en visning, välja dina platser, köpa biljetten och få den levererad i mobilen, säger Jens Lanestrand, verksamhetsledare på Biografcentralen och initiativtagare/projektledare för Bio.se

Oberoende biografer går samman

Tanken är att ge en ökad mångfald i Sverige som filmland, något som genom bio.se görs gemensamt mellan landets oberoende biografer.

– Vi vill se ett bredare filmutbud, vi vill få publiken att våga gå och se filmer som inte har de största marknadsföringsbudgetarna och lyfta fram kärleken till biograferna, säger Jens Lanestrand.

Den nya biosajten drivs sedan två år av den ideella föreningen Biografcentralen, som bland annat arbetar med utbildning och distribution av internationella klassiker och barnfilm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.