The Pouges frontman Shane MacGowan. Foto: TT

Ny dokumentär om Shane MacGowan till jul

Uppdaterad
Publicerad

The Pogues-frontmannen hårda leverne med mycket alkohol och droger har satt sina spår. Dokumentären ”Shane MacGowan: A Wreck Reborn” ska fokusera på en omfattande tandoperation där MacGowan får en hel uppsättning nya tänder.

Det är brittiska tv-kanalen Sky Arts som beställt dokumentären om Shane MacGowan. Planen är att den ska bli klar till jul, rapporterar NME.

”Fairytale of New York”

Att kanalen vill sända dokumentären till jul är inte bara för att Shane MacGowan fyller år den 25 december, utan också för att The Pogues tillsammans med Kirsty MacColl stått för en av de största jul-hittarna någonsin med ”Fairytale of New York” från 1987.

Handlingen kommer kretsa kring hur den näst intill tandlösa sångaren genomgår en stor operation och får nya tänder.

– Det är en väldigt pr-vänlig händelse i historien om Shane MacGowan och filmen kommer sticka ut i jul-tv-tablån, säger Ian Lamarra på produktionsbolaget Bookhouse som gör filmen.

”Bästa låtskrivaren någonsin”

”Shane MacGowan: A Wreck Reborn” kommer också innehålla intervjuer med Pogues-fans och med kända vänner till MacGowan.

– Jag tycker Shane MacGowan är en av de bästa låtskrivarna någonsin som Storbritannien och Irland producerat, och det kommer också märkas i filmen, säger Ian Lamarra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.