Den skandalomsusade filmproducenten Harvey Weinstein. Foto: TT

Ny polisutredning mot Harvey Weinstein

Uppdaterad
Publicerad

Los Angeles-polisen, LAPD, meddelar att de startat en utredning av Harvey Weinstein för en misstänkt våldtäkt 2013, skriver AP. Det är den tredje i raden av polisutredning av den skandalomsusade filmproducenten.

Härvan kring Harvey Weinstein fortsätter växa. LAPD bekräftade på torsdagen lokal tid att de startat en utredning mot Weinstein, efter att en italiensk skådespelerska anmält honom för våldtäkt på ett hotellrum 2013, skriver Los Angeles Times.

Den italienska skådespelerskan uppges vara 38 år och säger till tidningen att Weinstein tvingade sig in i hennes hotellrum.

Harvey Weinstein-affären

Weinstein tillbakavisar anklagelsera

Harvey Weinteins advokat Sallie Hofmeister säger i ett uttalande att Weinstein inte kan besvara anonyma anklagelser och att han tillbakavisar alla anklagelser om sex utan samtycke, rapporterar AP. 

Sedan tidigare utreds Weinstein av polisen i både London och New York.

Juridiska konsekvenser

Att den senaste utredningen rör anklagelser om brott som uppges ha ägt rum inom de senaste tio åren, är enligt en juridisk bedömare som LA-times pratat med extra allvarligt i juridisk mening. 

De flesta andra brott som filmproducenten utreds ska enligt tidningen ha ägt rum för mer än tio år sedan.

Sparkad från eget bolag

Historien kring Harvey Weinstein tog sin början när flera kvinnor som jobbat med honom under åren trädde fram och berättat om sexuella övergrepp och våldtäkter i en artikel i tidningen New York Times den 5 okotber. 

Weinstein har sedan dess fått sparken från sitt eget produktionsbolag och blivit utesluten ur bland andra Oscars-akademien och den brittiska filmakademien Bafta. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Harvey Weinstein-affären

Mer i ämnet