Foto: TT

Oscarsgalan ska genomföras utan värd

Uppdaterad
Publicerad

Oscarsgalan blir utan värd. Någonting som bara har hänt en gång tidigare.

Det uppger flera amerikanska medier med drygt en månad kvar till galan.

Efter att skådespelaren Kevin Hart hoppade av uppdraget som värd för Oscarsgalan, har ingen ersättare presenterats. Nu uppger tidskriften Variety att det inte blir någon. Istället ska flera namnkunniga personer lösa av varandra på scenen.

Bara en gång tidigare har Oscarsgalan saknat en ordentlig värd. Det var 1989, när Rob Lowe enligt amerikanska Sky news framförde en ”duett tillsammans med Snövit”. Galan hålls den 24 februari i Los Angeles och blir den 91:a i ordningen.

Kevin Hart drog sig ur jobbet bara dagar efter att han tillkännagivits som ny värd. Anledningen var att skådespelaren för flera år sedan uttryckt sig homofobiskt på Twitter, vilket uppmärksammades i samband med att han tilldelades uppdraget. Något som Kulturnyheterna har rapporterat om tidigare.

Hart har bett om ursäkt för kommentarerna och i en intervju med Ellen DeGeneres i början av januari framkom det att Oscarsakademin gärna ville ha honom tillbaka, men Hart stod fast vid sitt beslut och galan hålls nu utan värd. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.