Pierce Brosnan har svårt att se en kvinnlig Bond

Uppdaterad
Publicerad

Pierce Brosnan är i Stockholm för att marknadsföra Mamma Mia! Here we go again. Skådespelaren har en gedigen film-karriär, men är 16 år efter att han spelade in sin sista James Bond-film mest känd som agent 007.

– Allt är möjligt, men det är ganska osannolikt, säger han om möjligheten till en kvinnlig Bond i framtiden.

Daniel Craig tros göra sin sista Bond-roll i filmen Bond 25 som har premiär 2019 och spekulationerna över vem som ska ta över när Craig lägger agentpistolen på hyllan har varit många. Producenten Barbara Broccoli har hintat att nästa Bond inte nödvändigtvis behöver vara en man, men Pierce Brosnan, som spelade Bond mellan 1995 och 2002, ser det som ett osannolikt scenario.

Vem skulle du helst se som nästa Bond?

– Jag sa Tom Hardy sist jag fick frågan, jag skulle satsa mina pengar på Tom.

Kan du se en kvinnlig Bond i framtiden?

– Visst, allt är möjligt, men… Det är antagligen väldigt osannolikt.

Vill spela präst

Den 65-åriga skådespelaren slog igenom i den amerikanska deckarserien Remington Steele på 80-talet och har sedan dess spelat i en rad action- komedi- och kärleksfilmer. Han säger att han karriärsmässigt fortfarande har ”kort på hand” och hoppas att i framtiden få spela präst.

– Man vill bara jobba och göra så många roller som möjligt. Det är ett pokerspel och jag har fortfarande kort på hand. Någon gång skulle jag vilja spela en präst. Det har legat i bakhuvudet att spela en själasörjare. Jag är irländsk och uppfostrades av präster, det finns ingraverat i mitt psyke, kan man säga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.