Danny Boyle till vänster och Daniel Craig till höger Foto: AP/TT

Regissören Danny Boyle hoppar av Bond 25

Uppdaterad
Publicerad

På grund av konstnärliga meningsskiljaktigheter vill den brittiske stjärnregissören Danny Boyle inte längre regissera den kommande filmen Bond 25.

Beslutet meddelades via Twitter-kontot ”James Bond” som är kopplat till agent-franschisens hemsida. Enligt kontot är det Danny Boyle som har tagit beslutet att hoppa av och det på grund av konstnärliga meningsskiljaktigheter mellan honom själv och producenterna Michael G Wilson och Barbara Broccoli och huvudrollsinnehavaren Daniel Craig.

Danny Boyle är en av Storbritanniens mest framstående regissörer och har gjort bland annat Trainspotting, Slumdog millionaire och 28 dagar senare.

Den nuvarande Bond-skådespelaren Daniel Craig har tidigare gått ut med att Bond 25 blir hans sista film som agent 007.

I mars bekräftade Danny Boyle för brittiska The Independent att han tillsammans med Trainspotting-manusförfattaren John Hodge jobbade på ett manus.

– Vi jobbar på manuset och vi får se vad som händer. Men det är en bra idé så förhoppningsvis fungerar det, sade han då.

Filmen Bond 25 var planerad att ha premiär i Storbritannien i oktober nästa år. Vem som kommer ta över registolen efter Danny Boyle är i nuläget inte känt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.