En uppföljare på orginalfilmen RoboCop från 1987 är på gång Foto: TT

Robocop är tillbaka: Nu kommer uppföljaren som Paul Verhoeven aldrig gjorde

Uppdaterad
Publicerad

Robocop återvänder till vita duken i sällskap med filmskaparna från originalet från 1987. Men utan Joel Kinnaman denna gång. Istället är filmen en direkt uppföljare på den allra första Robocop-filmen

Redan i januari i år viskades det om att det skulle produceras ännu en ny Robocop-film och nu är uppgifterna bekräftade. Filmbolaget MGM ska enligt Deadline arbeta på en ny tolkning av sci-fi-klassikern från 1987. Produktionen ska vara en uppföljare på den första filmen, och alltså inte ha någonting med de andra versionerna av Robocop att göra, skriver Deadline.

Ed Neumeier och Michael Miner som skrev manuset till originalfilmen medverkar som manusförfattare och producenter för nytolkningen. Justin Rhodes, som var med och skrev Terminator, kommer att färdigställa manuset. Filmen som går under namnet Robocop Returns kommer att regisseras av Niell Blomkamp som slog igenom med den hyllade sydafrikanska scifi-filmen District 9. Något premiärdatum är ännu inte fastställt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.