Foto: Skärmdump Instagram-Annie Leibotitz/Vanify Fair

Se bilderna från The Last Jedi

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanska upplagan av Vanity Fair firar 40-års jubileet av Star Wars med bilder från den senaste filmen – som ännu inte har haft premiär.

I det senaste numret av tidskriften Vanity Fair firas jubileet av Star Wars-serien med en samling bilder på skådespelarna i den nya filmen, The Last Jedi, tagna av fotografen Annie Leibowitz.

Foto: Skärmdump Instagram-Annie Leibotitz/Vanify Fair

Leibowitz har fotograferat skådespelarna i Star Wars-filmerna sedan 40 år tillbaka. The Last Jedi, som är den åttonde filmen i serien, har premiär 15 december i år.

Mycket lite är än så länge känt kring handlingen i den nya filmen, men enligt regissören Rian Johnson kommer Mark Hamills karaktär Luke Skywalker att få en betydligt större roll än senast, då han här ska lära upp Daisy Ridleys karaktär Rey till Jedi-riddare.

Foto: Skärmdump Instagram-Annie Leibotitz/Vanify Fair

Carrie Fishers sista film

Ett flertal av Annie Leibowitz bilder skildrar skådespelaren Carrie Fisher, som i fyra av filmerna spelar prinsessan Leia.

Läs mer: Star Wars-stjärnan Carrie Fisher har dött

The Last Jedi blev den amerikanska skådespelarens sista film, då hon gick bort i december 2016.

Även Carrie Fisher ska, precis som Mark Hamill, ha en större roll i rymdsagans åttonde del.

Hennes roll skulle ha varit än mer betydande i den nionde och sista delen i den nya trilogin, men enligt filmbolaget kommer man inte att digitalt återskapa Fisher för filmen.

Läs mer: Carrie Fisher med i Star Wars VIII

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer