Mark Hamill är mest känd som Luke Skywalker – nu får han en stjärna på Hollywood Boulevard i Los Angeles. Foto: TT

”Star wars”-legenden Hamill får Hollywood-stjärna

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanska skådespelaren Mark Hamill – främst känd som Luke Skywalker i ”Star wars”-filmerna – har belönats med en stjärna på Hollywood Walk of Fame i Los Angeles.

Den 8 mars tilldelas filmikonen den symboliska stjärnan, som blir den 2.630:e tilldelade stjärnan på den anrika Hollywood Walk of Fame rapporterar Variety.

Skådespelaren Mark Hamill föddes 1951 i Oakland, USA. Han studerade drama vid Los Angeles City College och gjorde skådespelardebut i ”The Bill Cosby show” 1969.

Det stora genombrottet kom i de tre första ”Star wars”-filmerna på 70- och 80-talet som Mark Hamill medverkade i tillsammans med Carrie Fisher. Filmkollegorna återförenades flera gånger på bioduken, sista gången innan Carrie Fishers död med ”Star wars: The last jedi” som hade premiär i december 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.