Foto: Jack Plunkett/AP/TT & Greg Allen/AP/TT

Star Wars-sagan utökas med ännu en trilogi

Uppdaterad
Publicerad

Star Wars universet växer ytterligare: Under torsdagen kom besked från Disney att en ny trilogi är på gång.

Om drygt en månad har Star Wars: The last Jedi premiär på svenska biografer. Men något stopp på rymdsagornas framfart tycks inte vara att vänta. För det blir tre filmer till och med både manus och i regi av Rian Johnson som även författade manus till just Star Wars: The last jedi.

– Vi älskade att arbeta med Rian på The last Jedi. Han är en kreativ kraft, och att se honom göra The last jedi från början till slut var ett av de största nöjen jag upplevt under min karriär, säger Kathleen Kennedy, ordförande till filmbolaget Lucasfilm till Starwars.com, och fortsätter:

– Rian kommer skapa fantastiska saker utifrån det oskrivna blad som den nya trilogin är.

”Bästa tiden i våra liv”

Rollen som manusförfattare kommer dock Johnson dela med den sedan tidigare parhästen Ram Bergman. Och i ett gemensamt uttalande uttrycker de sig optimistiskt inför den framtida produktionen tillsammans.

–  Att samarbeta med Lucasfilm och och Disney på The last Jedi har varit den bästa tiden i våra liv. Star Wars är överlägset den bästa moderna mytologin och vi känner oss väldigt tursamma som har fått möjlighet att bidra till den. Vi kan knappt bärga oss att fortsätta jobba med filmserien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.