Alec Guinness som Obi-Wan Kenobi. Foto: TT

Star wars-sagan växer – Obi-Wan Kenobi blir huvudperson i ny film

Uppdaterad
Publicerad

Produktionen av den hittills obetitlade filmen om Han Solo är i full gång men det hindrar inte Disney från att sätta igång arbetet med filmen om en annan Star wars-karaktärs levnadsöde. Näst på tur är nämligen Obi-Wan Kenobi, rapporterar Variety.

Kenobi var med i de första sex Star wars-filmerna och spelades först av Alec Guinness, i episod fyra, fem och sex, och sedan spelade Ewan McGregor Obi-Wan Kenobi som ung i episod ett, två och tre. Kenobi är känd som jedimästaren som först tränade Anakin Skywalker, som senare gick över till den mörka sidan och blev Darth Vader.

LÄS MER: Star Wars-museum öppnar i LA

Enligt uppgifter till Variety så finns det inget manus eller någon manusförfattare kopplat till projektet ännu men förhandlingar med regissören Stephen Daldry är inledda. Daldry är bland annat känd för regin i filmerna ”Billy Elliot” (2000), ”Timmarna” (2002) och ”The reader” (2008) och nu senast har han regisserat avsnitt av serien ”The crown”(2017).

LÄS MER: Woody Harrelson klar för Star wars spin-off

Obekräftade rykten spekulerar också i om jedimästaren Yoda, maffiabossen Jabba the Hutt och prisjägaren Boba Fett också väntas få egna filmer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.