Foto: TT

Succé för Astrid-dokumentär

Uppdaterad
Publicerad

Dokumentären om Astrid Lindgrens liv lockade många tittare.

I mellandagarna sände SVT dokumentären ”Astrid”, gjord av Kristina Lindström. Tre timslånga avsnitt om den folkkära författarens liv.

Det sista avsnittet sändes den 1 januari och när SVT nu sammanställt de preliminära tittarsiffrorna visar det sig att det var många som ville veta mer om Lindgren.

Astrid mer poppis än kungen

Premiäravsnittet sågs av 1.325.000 personer i broadcast. Vilket var strax över antalet personer som direkt innan programmets start såg kungens jultal.

Andra avsnittet sågs av 1.350.000 och det sista av 1.127.000. Dokumentären snittar därmed på 1.235.000 tittare.

– Det är en jättestark siffra. Förvisso brukar tittarsiffrorna gå upp under julen men dokumentärformatet når sällan fler än 700.000-800.000, säger Tomas Lindhé, chef för publik- och utbudsanalys på SVT.

Andra julsuccén för Lindström

Tomas Lindhé säger att den genomsnittliga publiksiffran för de tre avsnitten hamnar strax över den som dokumentären om Palme nådde för två år sedan. Även den gjord av Kristina Lindström, då i samarbete med Maud Nycander.

Mer om dokumentären och en intervju med Kristina Lindström hittar du här.

Se hela dokumentärserien här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer